SMAKI

Nasze torty pieczemy tylko z najwyżej jakości składników! Nie używamy półproduktów, a jedynie najlepsze mąki, kakao, czekolady, prawdziwe jajka, śmietanę kremówkę i masła. Nie używamy gotowych mas, ani proszków do produkcji biszkoptów. Frużeliny owocowe są przygotowywane przez nas ze świeżych lub mrożonych owoców bezpośrednio przed wykonaniem tortu, nigdy na zapas.

ŚMIETANKOWO-OWOCOWY – jasny biszkopt przekładany masą z bitej śmietany z dodatkiem owoców (do wyboru truskawki, maliny, brzoskwinie)

FRAMBOLADA – jasny biszkopt przekładany masą z bitej śmietany i białej czekolady. Każdy blat przełożony jest dodatkowo robioną przez nas frużeliną owocową (robioną przez nas ze świeżych lub mrożonych owoców). Do wyboru maliny, truskawki, czarna porzeczka, wiśnie

NUTELLA – kakaowy biszkopt przekładany delikatnym musem z bitej śmietany, mascarpone i nutelli (polecamy dla dzieci)

RIDO – czekoladowy biszkopt przekładany kremem z mascarpone i nutelli z dodatkiem ciasteczek w czekoladzie (polecamy dla dzieci)

STRACIATELLA – jasny biszkopt przekładany 2 masami – czekoladową na bazie bitej śmietany i czekolady deserowej, druga na bazie bitej śmietany i macarpone z kawałkami mlecznej czekolady (polecamy dla dzieci)

ROCHER  – biszkopt czekoladowy przekładany bitą śmietaną z serkiem mascarpone oraz delikatnym kremem na bazie mascarpone i nutelli z dodatkiem prażonych orzechów laskowych.  Naponczowany syropem czekoladowym lub likierem.

CZEKOLADOWA DOKŁADKA – kakaowy biszkopt przekładany masą z bitej śmietany, mascarpone i gorzkiej czekolady, dodatkowo każdy blat przesmarowany jest frużeliną owocową. Do wyboru czarna porzeczka, truskawkowi lub maliny. Tort wytrawny, polecany smakoszom gorzkiej czekolady

TRUFLOWY – czekoladowe ciasto przekładane dwiema masami – truflową i bitą śmietaną z białą czekoladą, z dodatkiem frużeliny wiśniowej i prawdziwych trufli czekoladowych. Mocno alkoholowy z dodatkiem rumu

CHAŁWOWY – jasny biszkopt przekładany masą na bazie bitej śmietany i chałwy z dodatkiem czekoladowego crunchu i borówek amerykanskich z nutką rumu

ANANASOWY – jasny biszkopt przekładany masą z serka mascarpone i mleka kondensowanego z dodatkiem ananasów

PRINCE-POLO – kakaowy biszkopt przekładany budyniową masą kawową z wkładką kokosową z dodatkiem orzechów włoskich i wafelków prince polo

CZARNY LAS – czekoladowy biszkopt przekładany bitą śmietaną z dodatkiem wiśni, mocno naponczowany nalewką wiśniową, lub kompotem z wiśni w wersji bezalkoholowej.

KOKOSOWY – jasny biszkopt przekładany masą z bitej śmietany, mascarpone i wiórków kokosowych. Mocno alkoholowy z dodatkiem likieru kokosowego.

  • Facebook